? კლინიკებში კვებითი ინტოქსიკაციით მიმართვიანობა გაზრდილია. მიზეზი ძირითადად ხილ-ბოსტნეულში ნიტრატების სიჭარბე და ამ პროდუქტების სიდამპლეა. ზაფხულზე საკვებ რაციონში ხოლბოსტნეულის წილი იზრდება, რას ვჭამთ? რით ვიკვებებით? რამდენად უსაფრთხოა ბაზარზე განთავსებული სეზონური ხილი და ბოსტნეული. ექიმების, მწარმოებლების, მარეგულირებლის განმარტებები „აგროსიახლეებში“.
გადაცემაში მონაწილე რესპონდენტები:
- ეკა ქურდაძე – თსუ-ს პროფესორი, მედიცინის დოქტორი, პირველი საუნივერსიტეტო კლინიკის ტოქსიკოლოგი.
- შორენა პაპაშვილი – ჟურნალისტი, მცირე მევენახე (არქივი)
- ნინო ჩხობაძე – „მწვანეთა მოძრაობა – დედამიწის მეგობრები საქართველოს“ პრეზიდენტი (არქივი)
- ნიკა მესხი – სურსათის ეროვნული სააგენტოს მცენარეთა დაცვის დეპარტამენტის უფროსი. (არქივი)
- ვახტანგ ბეჟაშვილი – ხილბოსტნეულის ასოციაციის პრეზიდენტი.
- მაია გორდაძე – სურსათის ეროვნული სააგენტოს არაცხოველური სურსათისა და სასმელების სამმართველოს უფროსი.
? უყურეთ აგროგარემო TV – ზე გადაცემა “აგრო სიახლეებს” ბელა გელაშვილთან ერთად მაუწყებელთა ალიანსის რეგიონულ არხებზეც.
სილქ TV– 284
მაგთი TV – 57
ახალი TV – 276
Myvideo; ახალი ქსელებისა და სხვა IP და საკაბელო მაუწყებლების ეთერით.