🔴 ჭრა-კერვა, მომინანქრება, ქარგვა, თექაზე მუშაობა – ეს ის უნარებია, რომლის ცოდნა ძველად ყველა ქართველისთვის, განსაკუთრებით ქალბატონებისთვის, სავალდებულო იყო. საოჯახო რეწვის ინსტიტუტი ისე იყო აწყობილი რომ შრომა ყველა ოჯახის წევრზე თანაბრად ნაწილდებოდა. დღეს ეს ყველაფერი ცოტა მივიწყებულია, მაგრამ, საბედნიეროდ, მსურველს მისი შესწავლა არაერთ სასწავლებელში შეუძლია. რითაა უნიკალური ქართული თექა, ტიხრული მინანქარი? რა სჭირდება კერვის პროფესიონალურ შესწავლას? მრავალშვილიანი დედების მაგალითი “აგრო სიახლეებში” პირდაპირ საგაკვეთილო პროცესიდან.
გადაცემაში მონაწილე რესპონდებტი
იოსებ ზანგალაძე – ტიხრული მინანქრის ოსტატი.
რუსუდან არჯევანიძე – დიზაინერი, ჭრა-კერვის კურსის